Mozigépész – Márciusi filmbemutatók

AZ ERŐ KRÓNIKÁJA (Chronicle)

Főszereplők: Michael B. Jordan, Michael Kelly, Dane DeHaan, Ashley Hinshaw. Fényképezte: Matthew Jensen. Látvány: Stephen Altman. Írta: Max Landis, Josh Trank. Rendezte: Josh Trank

Nincs átverés. Itt minden igaz.

Andrew, Matt és Steve átlagos középiskolások. Mindegyiküknek megvan a maga baja és öröme. Nem tökéletesek, nagy a szájuk, és kicsit esetlenek. Olyanok, mint bármelyikünk. Abban sem különböznek a világ bármely más kamaszától, hogy a legátlagosabb pillanatukat is feljegyzik, közzéteszik. Csak egy különbség van: nekik már nincsenek átlagos pillanataik.

Egy éjszakai buli közben ráakadnak egy ismeretlen dologra, ami talán nem is a Földről származik. A felfedezésüket követő nap egyre különösebb képességekre tesznek szert: a távolból mozgatnak tárgyakat, megtanulnak repülni, érzékelik egymás indulatait, és egyre erősebbé válnak. Eleinte nagyon élvezik, ami velük történik, de miközben az új erejüket próbálgatják, fokozatosan kiderül, hogy ami játéknak indult, végül bajt is hozhat. Egyre nagyobb bajokat….

Eddig még sosem látott szuperhős történet: minden izgalmas, veszélyes, látványos jelenetet egy 17 éves srác videókamerájának szemszögéből követhet nyomon a néző.   

Mozibemutató: 2012. március 1.
Színes, amerikai film
Gyártó: Twentieth Century Fox
Játékidő: 84
Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Az-er%C5%91-kr%C3%B3nik%C3%A1ja/321212531235777?sk=wall
Hivatalos oldal: http://www.facebook.com/chronicle

 

 

 

A TITÁNOK HARAGJA 3D (Wrath of the Titans)

Főszereplő: Ralph Fiennes, Liam Neeson, Sam Worthington, Rosamund Pike, Bill Nighty. Zene: Hans Zimmer. Fényképezte: Ben Davis. Látvány: Charles Wood. Írta: Beverley Cross, Greg Berlanti, Dan Mazeau, David Johnson, Steven Knight. Rendezte: Jonathan Liebesman

10 éve béke van. Zeusz félisten fia, Perszeusz (Sam Worthington) már nem az istenekkel hadakozik, egyszerű halász lett, és a fiát neveli. De az Olümposzon sosem tartós a nyugalom. A titánok ismét megpróbálnak az istenek fölé kerekedni, és a halhatatlanok már nem elég erősek ahhoz, hogy ellenállhassanak. A lázadást Kronosz vezeti, akit egykor a saját három fia (Zeusz, Hadész és Poszeidón) vetett a Tartarosz mélyére. Amikor híre jön, hogy az engedetlen titán már az istenek között is talált szövetségest, és Hadész (Ralph Fiennes) meg Arész (Edgar Ramírez) az ő oldalára állt, Perszeusz kénytelen emlékezni rá, hogy az ő igazi hivatása a harc. Éppen akkor veti bele magát a csatába, amikor úgy tűnik, minden elveszett, és Zeusz a titánok foglya lesz…

A titánok harca 2010 egyik nagy meglepetése volt: fantasztikus látvánnyal és kiváló színészekkel keltette életre a görög istenek fantasyba illő kalandjait. A 3D technika fejlődésének köszönhetően most egy még izgalmasabb, lebilincselő világ tárul elénk Jonathan Liebesman (A Föld inváziója – Csata: Los Angeles) rendezésében.

A film digitális 3D-ben, IMAX 3D-ben és 2D-ben leszmegtekinthető!

Mozibemutató: 2012. március 29.
Színes, szinkronizált amerikai film
Gyártó: Warner Bros., Legendary Pictures
Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/A-tit%C3%A1nok-haragja-3D-A-film/172406599517345
Hivatalos honlap: http://wrathofthetitans.warnerbros.com/index.html
Hivatalos magyar honlap: http://www.atitanokharagjaafilm.com

 

 

 

AZ IGAZI KALAND (We Bought a Zoo)

Főszereplő: Scarlett Johansson, Matt Damon, Elle Fanning, Thomas Haden Church. Zene: Jón Birgisson. Fényképezte: Rodrigo Prieto. Látvány: Clay A. Griffith. Írta: Benjamin Mee, Aline Brosh McKenna, Cameron Crowe. Rendezte: Cameron Crowe

Benjamin Mee (Matt Damon) szeretne új életet kezdeni. Nem sok idő telt el azóta, hogy egyedül maradt kamaszfiával és kislányával, és ő mindent elkövet, hogy fenntartsa számukra a megszokott, majdnem tökéletes életüket. Makacs és elszánt –előbb-utóbb mégis rájön, hogy rossz úton jár. Szembe kell néznie vele: valami hiányzik mindannyiuk életéből.
Mi kellhet? Új feleség? Több pénz? Több izgalom?
Szerencsére Benjamin tudja a választ: egy kis őrület kell, mondjuk úgy húsz másodpercnyi, hogy hozzon egy olyan döntést, amit korábban soha nem hozott volna; ami fenekestül felforgatja az életüket; ami miatt mindent, amit addig tanultak, el kell felejteniük, és kénytelenek nagyon sok újdonsággal megismerkedni. Benjamin új házat vesz. Családjával beköltözik egy elhagyott állatkertbe, örökbe fogadja a romos intézmény elhanyagolt lakóit, és még az állatkerttel együtt érkező morcos ápolóval Kellyvel (Scarlett Johansson) is igyekszik összebarátkozni. Egy újabb, nagyobb, még több nyűggel járó családot vesz a nyakába.

Cameron Crowe rendező az érzelmek és humor ízléses keverésének mestere: ezt bizonyította a Jerry Maguire – A nagy hátraarc és a Majdnem híres elkészítésével is. Most Scarlett Johansson és Matt Damon segítségével forgatta ezt a kedves, érzelmes és játékos történetet.

Mozibemutató: 2012. március 22.
Színes, szinkronizált amerikai film
Gyártó: Twentieth Century Fox
Játékidő: 123 perc
Hivatalos honlap: http://www.weboughtazoo.com/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Az-igazi-kaland-A-film/220987087976806?sk=wall

 

 

PROJECT X – A BULI ELSZABADUL (Project X)

Főszereplő: Thomas Mann, Oliver Cooper, Nichole Bloom. Fényképezte: Ken Seng. Látvány: Bill Brzeski. Írta: Michael Bacall, Matt Drake. Rendezte: Nima Nourizadeh. Producer: Todd Phillips, Joel Silver

Kezdődhet a parti! Három végzős gimnazista elhatározza, hogy megszervezi a város legnagyobb buliját, és legnagyobb meglepetésükre, tervük valóra válik. A buli egyre nő, egyre vadabb lesz, és beszippant mindent és mindenkit, aki a közelébe kerül.

Őrületes zenék, fantasztikus hangulat és gátlástalan poénok: az év legvadabb vígjátéka biztosan mindenkinek kedvet csinál a véget nem érő bulizáshoz.

A Másnaposok-filmek és a Terhes társaság rendezője, Todd Phillips kreatív irányítása mellett készülő Xtraszemtelen vígjátékot az egyik legmenőbb brit klip- és reklámrendező készítette csupa fiatal színésszel – akik közül egy se ússza meg, hogy a filmben Xtrakínos helyzetekbe ne kerüljön!

Mozibemutató: 2012. március 22.
Színes, szinkronizált amerikai film
Gyártó: Warner Bros.,
Játékidő: 88 perc
Hivatalos honlap: http://www.projectxthemovie.com
Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Project-X-A-buli-elszabadul/209054205855045

 

 

 

RÉM HANGOSAN ÉS IRTÓ KÖZEL (Extremely Loud and Incredibly Close)

Főszereplő: Tom Hanks, Sandra Bullock, Thomas Horn, John Goodman, Max von Sydow, James Gandolfini, Zoe Caldwell, Viola Davis. Fényképezte: Chris Menges. Látvány: K. K. Barrett. Írta: Jonathan Safran Foer, Eric Roth. Rendezte: Stephen Daldry

Oskar nem átlagos fiú. Amatőr feltaláló, felfedező, csillagász, zenész és ékszertervező. Imádott apja (Tom Hanks) a 2001. szeptember 11-i terrortámadás idején az egyik toronyházban dolgozott. Fia a temetése után talál egy kulcsot, és meggyőződésévé válik, hogy apja hagyott számára egy üzenetet: csak meg kell találnia a zárat, melyet a kulcs nyit. Útnak indul: bebarangolja New Yorkot, sokféle emberrel ismerkedik meg, sokféle sorssal találkozik. Gyásszal, örömmel, szeretettel és gyűlölettel. Míg anyja (Sandra Bullock) egyre jobban bezárkózik saját gyászába, előtte új világok nyílnak meg: melyek talán segítenek, hogy elviselje az elviselhetetlennek tűnő veszteséget.

2 Oscar-díjra jelölt alkotás! A Billy Elliot, A felolvasó és Az órák 3 Oscar-díjra jelölt rendezője, Stephen Daldry ismét rafináltan keveri az érzelmeket a humorral. Filmje tarka, élettől lüktető képet fest New Yorkról. Az idei Oscar-díjátadáson eldől, hogy a film szoborra tudja-e váltani jelölését a Legjobb film kategóriában, illetve a Legjobb férfi mellékszereplő kategória jelöltje, Max von Sydow haza viszi-e az arany szobrot.

Mozibemutató: 2012. március 8.
Színes, feliratos amerikai film
Gyártó: Warner Bros.
Játékidő: 129 perc
Hivatalos honlap: http://extremelyloudandincrediblyclose.warnerbros.com/index.html
Hivatalos magyar honlap: http://www.remhangosanesirtokozelafilm.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük