SZKÉNÉ – „A Te színházad” – Programajánló

A Grönholm-módszer

Négy pályázó – három férfi és egy nő – felvételi beszélgetésre érkezik egy multinacionális vállalathoz, ahol kereskedelmi igazgatót keresnek. A korábbi szűrőkön már átjutottak – ez lesz az utolsó megmérettetés. A jelentkezőknek azonban a hagyományos interjú helyett meglehetősen szokatlan feladatokat kell megoldaniuk, melyek egyre bizarrabb és feszültebb helyzeteket teremtenek… Vajon mi mindenről hajlandóak lemondani, hogy megszerezzék az állást? Milyen erőfeszítéseket tesznek, meddig képesek elmenni ebben a harcban? Vannak-e tabuk, morális határok? S vajon mindenki az-e, akinek mutatja magát?

„Gratulálok annak a szupermarket-lánc személyzeti osztályán dolgozó alkalmazottnak, aki az iratmegsemmisítő helyett egy madridi kukába dobta szexista felhangokat nem nélkülöző feljegyzéseit a pénztárosi állásra jelentkező nőkről. Mert ha nem ezt teszi, Jordi Galcerán nem írja meg A Grönholm-módszer című színdarabját.”

Ferran – Fenyő Iván
Merce – Botos Éva
Enric – Ficzere Béla
Carlos – Vass György

Dramaturg: Duró Gábor
Zenei munkatárs: Wittek Béla
Díszlet: Huszár Andrea
Jelmez: Kovács Andrea
Rendező: Baksa Imre

Támogató: Manna Produkció
Információ: 06/70-4252868
info@mannaegyesulet.hu
www.mannaprodukcio.hu


Jordi Galceran: Váltságdíj

NEPTUN BRIGÁD

Fordította: Bakucz Dóra

 Április 10. 20:00, Szkéné Színház

Miért rabol el valaki egy gyereket? Miért pont ezt a gyereket? Mit csinál egy anya, ha meghal a gyereke? Galceran nem ad válaszokat, csak egy fordulatokkal teli estét ígér, Baksa Imre pedig egy filmszerű, érdekfeszítő előadást. Izgalmas, modern krimi a tehetetlenségről, arról, hogy ki vagyunk szolgáltatva olyan erőknek, sötét hatalmaknak, amelyeket nem ismerünk.

„Van egy weboldal, ahol látni lehet a gyereket. Úgy láttuk, valamiféle robbanószerkezetet erősítettek az ágyához. Az lenne a kérésünk, hogy nézzék meg, felismerik-e, miről van szó pontosan… Igen, tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de így van. Lediktálom a címet: eidybabruoykool.”

Maria Garralda, nyomozó – Tóth Ildikó
Laura Seguí – Fodor Annamária
Pepe Puig – Kövesdi László
Ribo – Ficzere Béla
Anna – Gáspár Anna

Dramaturg: Hársing Hilda
Zene: Herczeg Tamás
Díszlet: Ondraschek Péter
Jelmez: Balla Ildikó
Asszisztens: Németh Dóra
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Baksa Imre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük