Armin van Buuren jön Björk helyére

A trance univerzum legismertebb, egymás után négyszer a világ legjobbjának kikiáltott DJ-je, Armin van Buuren tölti be a Björk helyét a Heineken Balaton Sound vasárnapi programjában. Jön továbbá a Balaton-partra a mainstream elektronikus zene kiválósága, Calvin Harris, a nemzetközi hír DJproducer, Martin Solveig, valamint a Grammy-díjas alternatív hip-hop banda, a De La Soul.

Nem kellett sokáig várni, hogy kiderüljön, ki tölti be a Björk betegsége okán keletkezett hiatust a Heineken Balaton Sound programjában. A vasárnapi headliner a világ egyik legkeresettebb DJ-je, a zamárdi fesztiválozók kívánságlistáján is dobogós Armin van Buuren. A trance univerzum legismertebb DJ-je és producere, négy elementáris erejű, illetve rendkívül sikeres album szerzje, a majdnem hatszázadik adásánál tartó, tizenöt milliós törzsközönséggel rendelkező A State of Trance műsorvezetője, akit 2007 és 2010 között négyszer választott a világ legjobbjának a DJ Magazine. Armin live szettjeire a világ minden pontján több tíz ezer ember mozdul meg egyszerre, és neve mindig az első vonalban szerepel a legnagyobb könnyzenei fesztiválokon.

Ugyancsak a nagyszínpadon debütál – rögtön az első napon – Calvin Harris.  ma az egyik legnagyobb név a mainstream elektronikus zene világában, legnagyobb slágere Rihannával közös munkája. Az énekesként, dalszerzőként, producerként és DJ-ként is mindig első rangú teljesítményt nyújtó skót aranyifjú eddig két szólólemezt jelentetett meg és idén nyáron újabb nagy dobásra készül, hiszen a hírek szerint hamarosan megjelenik új albuma.

2012 nyarán élőben szólal meg Zamárdiban az utóbbi idők legkedveltebb bulislágere, a Hello. Most már biztos, hogy a tracket jegyző nemzetközi hír DJ-producer, Martin Solveig is fellép a Heineken Balaton Soundon.

Guy Gerber, az izraeli DJ és producer hazája top elektronikus zenészei közé tartozik, de neve jól ismert a nemzetközi e-zenei színtéren. Rendszeres vendége a világ legnagyobb partiközpontjaiban, Detroitban, Ibizán, Berlinben és Londonban megrendezett buliknak.

Grammy-díjas alternatív hip-hop banda Long Islandről: k a De La Soul. Több mint húsz éve tartó karrierjük hiphop nemzedékeket inspiráló kultikus albumokról, fontos szakmai díjakról, illetve felejthetetlen koncertekről szól. Senki sem kérdjelezi meg, hogy k a Native Tongue néven elhíresült hip-hop mozgalom legfontosabb eladói. Vasárnap este Armin van Buuren és az Example előtt ők nyitják a Heineken Nagyszínpadot.

A Tale Of Us egy igazi kozmopolita elektronikus zenei produkció: a duót alkotó, olasz felmenőkkel rendelkező két zenész közül Carmine Conte Torontóban született, míg Matteo Milleri New Yorkban látta meg a világot, míg közös székhelyük jelenleg Európa legzajosabb elektronikus zenei központja, Berlin. Eklektikus zenéjük a house, a techno, a nu-disco és a pop világából merít ötleteket, produkciójukkal pedig már letették névjegyüket a legnagyobb európai és amerikai bulikban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük