Az új klasszikus gengszterfilm

Itt az új Keresztapa? Ruben Fleischer szerint a Gengszterosztag (16) (Gangster Squad, hazai bemutató: január 31.) esetében nincs kevesebbről szó. A 75 millió dollárból, fantasztikus színészgárdával forgató rendező – akinek a neve a Zombieland című horror-vígjáték elkészítésével vált ismertté – azt mondja, minden generációnak jut egy igazi gengszter-mozi. És az ő generációja számára a Gengszterosztag lesz az.

A filmben Sean Penn alakítja a maffiózót, aki New Yorkból Los Angelesbe teszi át a székhelyét, és különös kegyetlenségével hamarosan meghódítja a város. A rendőrség tehetetlen vagy hagyja magát megvesztegetni: míg néhány kemény zsaru el nem szánja magát, hogy félredob minden szabályt, és a saját módszereivel szabadul meg a város új urától. Az osztag két főnökét Josh Brolin és Ryan Gosling alakítja, az efféle filmekből kihagyhatatlan, titokzatos nőt pedig Emma Stone játssza.

A Gengszterosztag egyszerre thriller, akciófilm és felidézi a film noir legszebb pillanatait: még az is lehet, hogy tényleg klasszikussá válik.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük