Bátor Hunt

Amikor A kezelés (The Sessions, hazai bemutató: január 17.) című film kerül szóba, az amerikai kritikusok amellett, hogy kiemelik a film különleges, megrázó, mégis mulatságos hangulatát, vagy John Hawkes nagyszerű színészi játékát dicsérik, szinte egy emberként használják a női főszereplővel, Helen Hunt-tal kapcsolatban ezt a jelzőt: „bátor”. Méghozzá azért, mert a Lesz ez még így se!-ért Oscar-díjat kapott színésznő ezúttal szexterapeutát alakít: vagyis gyakorlatban oktat szexet a pácienseinek.

– Egy pillanatig sem haboztam, hogy elvállaljam-e a szerepet – mondta a Screennek a 49 éves Hunt. – Korombeli színésznők ritkán kapnak ilyen nagy és ilyen jó szerepet.

Helen Hunt azt is elárulta, hogy az ágyjeleneteit nem próbálták, de még a szöveget sem mondták össze. A felvétel előtt csupán annyit tudott, hol fog állni a kamera – minden mást a pillanat hozott. És szerencsére, korábban sosem találkozott színésztársával, John Hawkes-szal, aki gyermekbénulásos férfit alakít, amint 38 éves korában elhatározza, hogy mindenképpen elveszíti a szüzességét.

– Jó, hogy nem ismertük egymást korábban – magyarázta a színésznő, aki hamarosan újra az Oscar-díj közelébe juthat. – Amit a néző lát, az esetlenség, a zavar, azután a fokozatos felszabadultság mind igazi… és végül is: színésznő vagyok. A jó jelenetekért mindent vállalnom kell.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük