„Tudtam, hogy jönni fogsz…”

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt, kezdődik a nagy bejelentés, azaz lerántjuk a leplet az EFOTT 2013-as Programjáról. Tavaly Velencén nagyot szólt Dub Fx, idén vajon a Zánka Új Nemzedék Központjában kire fogunk a legnagyobbat tombolni?

efott20131
Válogatva az idei kínálatból különböző zenei stílusirányzatokkal kecsegtetünk nektek, majd apránként jön a többi is! Aki játszik az EFOTT Facebook ShotSzerda alkalmazással, annak a címből már ismerős lehet az első debütálónk, akik nem más, mint… na ki is?
Ki más lenne, mint a Kiscsillag! Az együttes 2005 tavaszán alakult, Pécsett. Bräutigam Gábort (dob) Mihalik Ábel (dob, vokál) váltotta fel, Lovasi András (ének, gitár), Leskovics Gábor (ének, gitár, billentyű) és Ózdi Rezső (basszusgitár) a kezdetek óta a Kiscsillag törzselemeit alkotják. Stíluselemeiben az alternatív rock-, blues- valamint a rock and roll is fellelhető. Fennállásuk óta 1 demot, 3 nagylemezt és 4 maxit adtak ki, valamint számtalan fellépést tudhatnak a magukénak. „A Kiscsillag egy komolyan vett hobbyzenekar” – fogalmazta meg maga az együttes.
És itt van máris az alternatív után egy kis pop-rock, amit nem más együttes testesít meg, mint az Anna & The Barbies. A Pásztor testvérek zenekarának pályafutása 2005-re nyúlik vissza, azóta 2012-ben már a negyedik nagylemezüket adták ki, azóta pedig sorra halmozzák a sikereket, így nem is kérdés, hogy Zánkán a helyük!
Rock? Dehogy! Itt van mindjárt a Brains, az elektronikus zene képviselőinek! A zenekar 1994-es megalakulása óta több ízben ment át változáson egyrészt a tagok, de főként a stílusváltások tekintetében. Az akkori hardcore és a funk rock stílust felváltották az elektronikus elemek, melyben drum and bass, ragga, hip-hop és rock egyvelege is fellelhető. Jelenlegi tagjai: Kéri András (rap, vokál), Varga Norbert (gitár), Ujj Zoltán (dobok), Endrei Dávid (basszusgitár), valamint Lukács Levente (billentyűk, sampler).

„Az EFOTT fellépőit 95%-ban hazai előadók alkotják”- olvasható a www.efott.hu oldalon. Azaz 5%-ban külföldi!!!! Tényleg? Bizony!
Erre a bizonyíték maga Kosheen! A brit bristoli (Anglia) trió 1998 óta tevékenykedik trip hop, breakbeat és rock stílusirányzatokban. Tagjai a producer Markee Substance (Mark Davies) és Darren Decoder (Darran Beale) kiegészülve az énekes és szövegíró Sian Evans-el. A banda neve japán szavakból tevődik össze, a„ko”, mint öreg és a „shin” , mint az új. Eddig 4 albumuk jelent meg, mely 4 külön korszakot is jelent a zenekar történetében. Ezek Resist (1999 – 2002), Kokopelli (2003 – 2005), Damage (2007 – 2008), Independence (2012. október).
A Kosheen DJs kiegészítés a formáció megjelenésében pontosan annyit jelent, hogy a csapat hölgy tagja ideiglenesen kimarad a csapatból, és a srácok elektronikus zenei irányzatba pörgetnek minket a 2013-as EFOTT Fesztiválon!
Na, ki jön? 🙂 Érdemes már most beszerezned a jegyed, hiszen az EFOTT hetijegyek 15.490 Ft-ért kaphatók diákkal-vagy anélkül, de csupán március 31-ig! (Hétvégi jegy elővételben 10990 Ft!) Keresd az EFOTT dílereket (saját iskoládban), vagy vásárolj a www.efott.hu oldalon akár szép kártyával is!
További infó: www.facebook.com/efott

EFOTT, csak szabadon…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük