Volt fesztivál: A hazai zene szerelmeseinek is

Az idei Volt fesztivál fellépőinek listáját böngészve nem csoda, ha minden szempár a külföldi fellépőkön akad meg. Mi tagadás: az idei külföldi zenei felhozatal talán minden eddiginél fergetegesebb fesztivált ígér számunkra, azonban ne menjünk el szó nélkül a hazai fellépők mellett sem, ugyanis a szervezők nem akármilyen magyar fellépő gárdát szedtek össze a soproni Lővér kempingben megrendezésre kerülő fesztiválra.

voltfesztival009_tankcsapda_bytsd-17

Talán minden eddiginél több hazai fellépőt találunk idén a nagyszínpadon, hiszen a Hősök, a Brains, az Anna & The Barbies, az Óriás, és a Quimby is fellép a Telekom Nagyszínpadon. Emellett ismét főműsoridőben, egész estés, fergeteges színpadi show-val lép fel ugyanitt az elmúlt években elektronikus stílusra váltó Ákos is.

A fesztivál hivatalos nyitónapja előtti, úgynevezett ’nulladik napon’ egészen különleges programoknak lehetünk részesei, ugyanis a Punnany Massif szervezésében kerül megrendezésre ez a nap. Hogy ez mit is jelent pontosan? A Punnany Massif, és kedvelt zenekarai (Irie Maffia, Akkezdet Phiai, Hősök, The Carbonfools, stb.) fognak minket először bevezetni a fesztivál varázslatos hangulatába. Ráadásul, mint minden évben, idén is a fesztiválbérlettel rendelkezőknek ez a nap teljesen ingyenes, így kihagyni semmiképp nem érdemes az egyre felkapottabb Punnany házibuliját.

Néhány hazai fellépő az Eurovíziós dalválogatásnak köszönhetően tett szert országos hírnévre, így nem csoda, ha idén többen is fellépnek a Volt színpadain. Idén először, három egykori Eurovíziós döntőt is megjárt előadót köszönthetünk Sopronban. A 2007-ben döntős Rúzsa Magdi mellett a tavalyi döntőben hazánkat képviselő Compact Disco is ellátogat a Lővérekbe. Emellett az idei, Svédországban megrendezésre kerülő dalfesztivál magyar döntősét, ByeAlexet is köszönheti a nagyközönség, aki az elmúlt évek legjobb magyar eredményeként 10. helyen végzett a zenei viadalon.

Akik nem popzenén nőttek fel, hanem valami zúzósabbra vágynak, azoknak is érdemes fesztiválbérletet váltaniuk, ugyanis a magyar rockzene legnagyobbjai is képviseltetik magukat az idei Volt Fesztiválon:  így a Subscribe, a Road, az Alvin és a Mókusok, a Fish!, és természetesen a hazai kedvenc, a Tankcsapda is fellép, utóbbi ráadásul a Nagyszínpadon.

Külön meg kell említeni a hazai fesztiválvilágba idén öt év kihagyással visszatérő Emil.Rulez! fellépését. A Hajós András és Hegyi György neve által fémjelzett jazzformáció idén csak a Volton látható, így minden bizonnyal emlékezetes koncertnek lehetünk majd szem-és fültanúi június 4-én.

Hogy mi vár még ránk ezen kívül? Lesznek a Volt közönségének már jól ismert, visszajáró fellépők, és lesznek olyanok is, akiknek az idei lesz az első Volt-os fellépésük. Az előbbiek táborába tartozik például a Zagar, a Nemjuci, a Vad Fruttik, az Irie Maffia, a Belga, valamint Soerii & Poolek. Ezeket nem kell bemutatni már a közönségnek, így azok bemutatásával foglalkoznék, akiket idén először tekinthetünk meg a különböző színpadokon: az egyre népszerűbb, a ’Belehalok’ című slágerrel berobbanó Majka, Curtis, BLR hármasa a sok vidéki hakni, és egyetemi napok fellépés után idén végre a Volt színpadán is bizonyíthatja rátermettségét. Meghatározó a magyar zenei világban, az egyedi stílusa miatt mással összetéveszthetetlen Anti Fitness Club, mely a kezdeti emo-s beütés után napjainkban már inkább punk rock-ot játszik. Kíváncsian várjuk, hogy ekkorra tömeg előtt mire képes a magyar punk-rock egyik húzóneve, egy biztos: régóta készülnek hasonló méretű koncertre, rajtuk tehát semmi nem fog múlni.

Remélem sikerült meggyőzni az esetlen még kétkedőket abban, hogy idén egy valóban fergeteges hangulatú, és kihagyhatatlan fesztivál készül Sopron városában; a kemping és a fesztiválhely varázsa pedig olyan, amelyet nem lehet leírni. Ki kell próbálni.

További hazai fellépők: The (hated) Tomorrow, Beatrice, Bikini, Fábián Juli & Zoohacker, Mary Popkids, Kiscsillag

forrás:  www.sziget.hu/volt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük