EastFest – élménybeszámoló 2013-ból 2.

Érkezett egy másik élménybeszámoló is a 2013-as EastFestről olvasónktól, fogadjátok sok szeretettel!eastfest

„Az EastFest 2012 nyarán került először megrendezésre Mezőtúron. Szinte a semmiből érkezett meg, hogy egy kis színt hozzon a Szolnok megyei térség fesztiváléletébe. A magyar könnyűzenei élet legnevesebb előadóival, egy gyönyörű, parkos környezetben találkozhatnak a látogatók. Nem csak élőzenei koncertek, hanem egy hiphop és egy elektronikus zenei helyszín is várja az adott stílus legnevesebb képviselői a bulizni vágyó fiatalokat és idősebbeket egyaránt.

Tavaly  július 19-21. között három felejthetetlen napot töltöttem itt el a rendezvénynek otthont adó Mezőtúri Városi Strandon és környékén. A bérlet ára mindössze 4990 FT, (volt tavaly, idén 6990 Ft – a szerk.) melyért cserébe strandolhatunk és rengeteg koncert közül választhatunk. Nagy izgalommal vártam, hisz olyan neves fellépők koncertjein vehettem részt, akik személyes kedvenceim, és mint fentebb említettem, egyben a magyar zenei élet meghatározó alakjai. Jelen volt többek között: TANKCSAPDA, ROAD, ALVIN ÉS A MÓKUSOK, BEERSEEWALK stb. A Tankcsapda koncertjét vártam a leginkább. Volt szerencsém már többször is látni őket élőben, és soha nem okoztak csalódást. Hatalmas party, hatalmas hangulat. Tavaly hallottam először élőben a Punnany Massifot, és mondhatom felejthetetlen élményt nyújtott számomra. Azóta visszatérő vendégük vagyok, több koncertjükön is megfordultam már. Koncertek után sem állt meg az élet, a reggelig tartó bulikat  Chris Lawyernek, Julia Carpenternek, Andronak és még sokan másoknak köszönhettük.

A fesztivál területét tekintve pont elegendő, nem túl nagy, hogy elvesszen az ember és nem túl kicsi, hogy a különböző programok zavarják egymást. Sátorral is lehet érkezni, külön rész van elkerítve a kempingezőknek. Én személy szerint vonattal jártam be Szolnokról. A mindössze 41 km-t a vonat fél óra alatt tette meg. Kipróbáltam a kempinget is, de a hideg éjszakák miatt inkább az ingázást választottam. Az időjárást tekintve, egyébként szerencsésnek mondhatom magam, hiszen eső nem esett egy csepp sem.
Ételből és italból nagy a választék, sok kis standot alakítottak ki. Az árak barátiak, korrektek, a mennyiség és minőség is hibátlan. A felhozatal körülbelül ugyanaz, mint mást fesztiválokon.
Véleményem szerint nagyon színvonalas, jól és igényesen megrendezett fesztivál, mely az egész ország területéről várja a bulizni vágyókat.”

Olvasónk aktivitását ez úton is köszönjük, reméljük, idén is sikerül eljutnia Mezőtúrra. Az idei felhozatalről bővebb információ a www.eastfest.hu-n, vagy itt. Hucsi kollégánk hasonló témájú beszámolóját itt olvashatjátok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük