Fesztiválajánló: SZIN 2014

Eljött ismét a nyár vége, a diáksereg nagyrésze szomorúan készülődik az újabb “szezonra”. Szerencsére még van egy utolsó, nagy lehetőség bulizni egyet, 2014. augusztus 26-30, Szeged, SZIN.

SZINlogo_2014

Miért ajánlanám az embereknek a SZIN-t? Idén veszek részt ezen a fesztiválon ötödjére, így tapasztalattal állíthatom, hogy ismerem a várost, a fesztivál területet és a fesztiválozókat is. Szeged gyönyörű, rengeteg műemlékkel, látnivalóval, étteremmel, cukrászdával, kocsmával, stranddal és még sorolhatnám… Röviden mindennel, amire vágyhat az ember egy nyaralás alatt. Az emberek igen barátságosak és megértőek, szívesen igazítják útba a fesztiválozókat.

120822_hs_017

Nos, ehhez még tegyük hozzá a SZIN-t, ami a belvárostól gyalog, kb. 5 percre van. Természetesen a fő attrakciók a zenei koncertek számítanak, de sokféle egyéb programmal is el lehet foglalni magunkat a Civi faluban, ami idén több mint 80 standból fog állni. Minden évben van lehetőség különböző játékokat is játszani, esetleg technikás triálosokon, parkourosokon ámulni. Az árak pénztárcabarátak (tavaly például lehetőség volt 250 Ft-ért egy üveges sört venni; 199 Ft-ért pedig Fornettis gyrosos papucsot). Aki persze szeretne egy jó szegedi halászlét enni, a város számos csárdája várja.

Idén ismét a legnagyobb nevek lépnek fel a Tisza parton. Ott lesz a külföldiek közül a Pendulum (igaz csak Dj szettel) a Russkaja és a francia Quentin Mosimann. Ugrálhatunk az egyik legjobb ska zenekarra, a PASO-ra. Az elmúlt pár évben ismertté vált zenekarok mellett (Ocho Macho, Carbonfools, HoneyBeast, Punanny Massif, New Level Empire) helyet kapnak természetesen a “rutinos” fesztiválzenekarok is (Alvin, Supernem, Fish, Brains, Quimby, 30Y, Kiscsillag, Csík zenekar). A koncertek végeztével neves Dj-k szórakoztatják hajnalig a közönséget. Amit kicsit hiányolok idén, azok a tribute zenekarok, amik mindig feldobták a hangulatot, amikor a legnagyobb zenekarok számait adták elő (eDoors, Beatles, Rolling Stones, Guns ‘N Roses…), de az esti bulikban bizonyára több daluk is fel fog csendülni.

_mg_9641

Az évek alatt már számtalan fesztiválon vettem részt, ám egyik sem tudott annyira egyenletes, magas színvonalat hozni majd tíz év alatt, mint a SZIN. A zenekarok, a fesztiválozók, az otthont adó város mind partnerek a lehető legjobb hangulat elérésben. Aki teheti, akár hétvégére is, mindenképpen látogasson el Szegedre és a fesztiválra.

További információért látogass el a honlapra, www.szin.org

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük