Felvételi 2017 – Mennyi az annyi?

Napvilágot láttak a 2017 szeptemberében induló képzések ponthatárai. Amint leesett a teher a felvételizők válláról, úgy terhelődtek túl tegnap este a mobilszolgáltatók rendszerei. Sokan büszkén posztolták egyetemi állapotfrissítésüket, és izgatottan várják a gólyatábort.

Nézzük is meg, nálunk hány pont kellett az egyes szakokhoz:
Mint ahogy azt a gépészkaron eddig is megszoktuk, a mechatronikai mérnöki alapszakhoz kellett a legtöbb pontot összeszedni. Ez a szak a legmagasabb bekerülési pontszámmal rendelkező műszaki képzés az országban. Itt a maximális 500 pontból 454-et kellett elérni. Ha valaki az energetikát jelölte meg, neki 390 pontra volt szüksége. Az ipari termék- és formatervezői mérnöki szakhoz 375 pont kellett. A karon legnagyobb létszámú, gépészmérnöki képzésre 370 ponttal lehetett bekerülni.

Hogy kicsit kitérjünk a jelentkezők számára is, a gépészmérnöki szakon 1042, a mechatronikai mérnökin 386, az energetikai mérnökin 221, és a formatervező mérnökin pedig 172-re rúgott a pályázók száma.

Ezúton szeretnénk gratulálni a Káté nevében minden frissen felvett kolleginának és kollégának, sok szerencsét kivánunk egyetemi tanulmányaitokhoz!

Reméljük minél több új kollégával találkozhatunk ma este az Old’s Clubban tartandó Pont Itt Partyn!рефинансирование оформить заявку онлайн

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük