BME-s siker a 2019-es EBEC Centralon

Budapest adott otthont a European BEST Engineering Competition (EBEC) 2019-es középeurópai fordulójának, ahol egyetemünk hallgatói rangos helyezéseket értek el.

A Board of European Students of Technology (BEST) budapesti csoportja által rendezett regionális versenyen a BME-s hallgatótársaink a prágai, a brnoi, a kassai és a pozsonyi műszaki egyetemek legjobb csapataival mérték össze tudásukat 500 dollar loan today. Mivel ez a verseny a három fordulós versenysorozat második állomása volt, tehát az itt résztvevő csapatok már korábban bizonyították rátermettségüket a saját egyetemük hallgatóinak rendezett helyi fordulóban, így igazán szoros verseny alakult ki a csapatok között.

A verseny négy fős csapatokban zajlott, a versenyzők két különböző kategóriában csaptak össze. A Case Study kategória versenyzőinek a két napos verseny során két különböző esettanulmányt kellett megoldania, míg a Team Design kategóriában egy adott szerkezetet (jelen esetben egy flipper asztalt) kellett elkészíteniük a megadott anyagok felhasználásával. A szakmai zsűri a feladatok pontozása során a megoldás szakmaisága mellett pontozta a versenyzők prezentációs készségeit illetve innovatív ötleteit is.

A Team Design feladat során elkészült flipper asztalok

A BME-s hallgatókból álló csapatok igen szép eredménnyel végeztek, ugyanis a Team Design kategóriában induló csapat igen szoros versenyben a Brno Műszaki Egyetem hallgatóitól épphogy lemaradva második helyezést ért el, míg a Case Study kategóriában induló csapat győzedelmeskedni tudott. Külön büszkeség számunkra hogy a versenyen résztvevő mindkét csapat tagjai a Gépészkaron tanulnak 🙂

A Case Study kategória győztes csapata

A megmérettetés tétje nem volt kisebb, mint hogy ki fogja képviselni a közép-európai régiót a Július végén Torinóban megrendezésre kerülő európai fináléban, ahol a 16 regionális forduló győztesei csapnak össze a 8 napos verseny során. Az EBEC Európa legnagyobb mérnökhallgatók számára rendezett megmérettetése, amelyen 85 egyetem közel 10.000 hallgatója vesz részt évente és amely 2019-es döntőjében egyetemük hallgatóinak is szurkolhatunk! Gratulálunk a résztvevő versenyzőknek és sok sikert kívánunk a döntőben!

Ha érdekel hogy milyen az EBEC hangulata, akkor nézzétek meg a KÁTV riportját a 2017-es budapesti versenyről, vagy a Kármán Stúdió által készített aftermoviet 2018-ból:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZDHWaVPVVoc&w=560&h=315]

микрозайм на карту срочно по паспорту без проверки

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük