EastFest – újra buli keleten!

Andro, Fish!, Hősök, Korda György, Rekop György; pole dance, sörpingpong, street workout. Hogy mi a közös az előbbiekben? Mindegyikkel találkozhat az érdeklődő az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő EastFesten, Mezőtúron, mely mára igen csak kezdi kinőni „szülőhelyét”, a helyi strandfürdő területét. Ezt az is mutatja, hogy idén már a közeli liget területét is kempinggé alakítják, melynek szükségessége a tavalyi nagy forgalom láttán megkérdőjelezhetetlen.

eastfest

Érthető a nagy lelkesedés, hiszen a fesztiválokban nem túl gazdag délkeleti régió lakossága elérhető közelségben juthat hozzá a magyar zenei élet krémjéhez (róluk bővebben később), melynek kínálatába ráadásul nekik is van beleszólásuk. Mindehhez még hozzájön a rendkívül kedvező ár (bérletek: 6990 Ft, napijegyek: 3290 Ft, előre megváltva), melyet az aradi, győri, nyíregyházi és szabadkai állandó lakcímmel rendelkezők egy gyors regisztrációval ki is válthatnak. A belépők ezen felül a strand és a kemping ingyenes használatára is feljogosítanak. Ha pedig bent megszomjaznánk vagy megéheznénk, akkor sem kell pénztárcánk jelentős könnyebbülésétől tartani, hiszen a korsó sör már 300 Ft-ért kapható lesz, étkezéshez fejenként pedig „egy Mátyásnál” többre nem lesz szükségünk.

És akkor a fellépőkről egy képben:

east2

Aki pedig jobban szeretné hallani őket:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=agS8e1RTSJI&w=560&h=315]

Persze nem csak ők lesznek ott, a négy színpad és a szervezők bőséges lehetőséget nyújtanak a stand-up comedy és a feltörekvő zenészek számára is. Aki pedig a zenei programok és a strandolás mellett másra is vágyik, az az idén bevezetett Civil Falu rendezvényeit is meglátogathatja, ahol a bevezetőben említettek mellett strandfoci, strandröplabda, valamint rekreációs, drogprevenciós programok is (és nem csak ezek) várják az érdeklődőket. Az EKF és a Szolnoki Főiskola HÖK-jei szintén képviseltetik magukat.

A tavalyi hangulat:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cl5fAGm3sNc&w=560&h=315]

Mezőtúr idén sem fog csalódást okozni. Találkozzunk július 31. és augusztus 2. között az EastFesten!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük